26 april 2015
17:00

Referat: Boo SK - Jarlabergs IF

Det nalkades bortamatch(dock hemma på Nacka IP) mot Boo SK, ett lag som förväntningarna var låga ifrån men ändå ett motstånd vi inte skulle låtas oss underskattas av.

Det var perfekt fotbollsväder och solen strålade, detta märktes redan när Gus tog av sig tröjan på avbytarbänken och samtidigt tog fram sololjan för att brassa på ordentligt. Då fanns det egentligen inget intresse utav honom att gå in på planen, utan han njöt hellre med en överkroppen bar samtidigt som han beundrade killarna på planen. Det skulle inte förändras för redan i 4e minuten dunkade Gugge in 1-0 till Jarlaberg. Detta skedde efter att Fabian satt ett längre och snabbt inkast mot Wilson som tog sig förbi och levererade en mycket bra sidledspassningen inne i straffområdet där Gugge bara hade att sätta foten till.

Vi hade satt tempot i matchen och trivdes bra på motståndarnas planhalva och Boo SK hade inte mycket att sätta emot. Bose & Cali skötte sig stenstabilt och Adde & Krille på mitten varvade kortpassningsspel med genialiska spelvändningar. Boo SK-spelarna (endast 12 för dagen) fick springa mycket. I det stora hela fortsatte detta under hela första halvleken och det skulle ge utdelning. Trycket skulle ge möjligheter och chanserna kom.
I 20:e matchminuten var det vår alldeles egna E. "Lukaku" Hultman satte in bollen i nätet, 0-2 Jarlaberg. Rent och skärt friläge. Inga konstigheter efter att Linus skallat fram en rent ut skrivet, dålig inspark fr. motståndarmålvakten.

Efter målet så vänder sig Kina om till avbytarbänken och säger utan större samvete att alla kan sätta sig ner igen, för att här skulle det inte bli några byten!
Trots detta övertag så lyckades ändå Boo SK kommer till avslut ett par 2 gånger, men det var inga stora bekymmer för den otroligt säkra baklinjen, där Bose, Calinescu, Fabian och Oscar stod redo för det värsta. George fick plocka hem några bollar i sin famn, men det skulle inte bli mer för Boo SK i den första halvleken.

Lite innan den 29:e matchminuten så skulle den lille ettriga spanjoren, Alex Barcaiztegui Wilson få göra ett av dem snyggare målen hitills denna säsong. Efter en hörna damp bollen ner ca 25-30 meter ut och med bollen till rätta och en högerdojja likt Hulks vänster, dunkades bollen in stenhårt ribba in vid första krysset. 3-0.

Dock gör detta att spelet ifrån vår sida faller av och vi spelar inte den fotbollen vi har tränat på, något som skulle senare pratas om i halvtid. Men en av dem som var lite extra sugen på att göra mål(igen) var Hultman som också skulle få lyckas då han i slutet av halvtid ska få en löpboll.
Krille gjorde en Iniestavändning på mittplan och tog sig förbi 2-3 spelare innan han enkelt lättade bollen till en sopren och icke-offsidestående Hulte.
Han i sin tur, med sin erfarenhet märker att målvakten börjar komma utrusande, och precis i tid placerar han in bollen i nedre hörnet med en liten söt yttersida.

Domaren blåser för halvtid och resultatet är 4-0 till Jbs fördel.
Vi pratade i halvlek ang om vi ska fortsätta spela fotboll eller om vi ska satsa på att göra så mycket mål som möjligt.
Delade meningar och inget vettigt koms fram till. Målen kommer komma och vi vill ju alltid spela bra fotboll såklart.

Andra halvlek börjar och spelet liknande som i första halvlek fr. vår sida, men att spela mot ett motstånd som Boo SK är inte lätt, det är lite svårt att få en direkt skön rytm i matchen. Farliga chanser kommer och går i denna halvlek och det blir gladligen den sprattlande forwarden Hultman igen som blir inbytt och får slå straffen då Falchi blivit fälld.
Straffen är fantastiskt riktigt dunder-usel, men med en målvakt på fel ben så rullar bollen sakta in till höger om målvakten. 5-0.

Efter detta så känns det som att motståndarlaget har gett upp sina hopp och låter oss trycka på något ordenligt. Även spelet blir lite bättre men det är fortfarande inte på topp.

Vi får en ytterliggare chans när Falchi som nyligen landat i Sverige efter en Weekend i Italien, gasat fr Arlanda och anlänt till Nacka IP 40 minuter innan matchstart. Trots en trolig bakfylla så får Falchi rulla in bollen efter att Boses nick gått i ribban och gett Falchi öppet mål på returen fr ca 2 meter. Ett riktigt typiskt Mattias Falchi-mål. "Pippo". 6-0 Jarlaberg.

7-0 skulle inte dröja länge. Hampe tar en chanslöpning fr sin högerbacksposition. Han lyckas komma ta sig fram till straffområdet där han hittar Adde snett-inåt bakåt som efter en-två skottfinter enkelt fumlar in bollen i bortre krysset, 7-0 Jarlaberg. Menat som ett avslut i första nedre...

Klockan fortsätter att rinna på och chans efter chans skapas skall. Men istället för att spela fantastisk fotboll så faller vi längre och längre ifrån det spel vi har tränat på, vår spelidé. Vi försöker istället åstadkomma individuella prestationer istället för att spela som ett lag och det gör att fotbollsnivån sjunker något drastiskt. Man kan nästan citera det som en av Boo SK spelarna skriker ut i slutet av matchen - "Kvalitén är lika med 0".

Dock skulle det inte dröja länge innan ett mål till skulle komma till Jarlabergs fördel, det är ett mycket omtalat mål nu efter matchen då de flesta säger att Wilson slår ett inlägg men det blir istället till ett avslut som lyckas gå in i motståndarnas mål, 8-0 Jarlaberg. Wilson själv står fortfarande för att det var helt klart ett avslut som var menat på mål, men detta diskuteras ännu.

Falchi som inte vill spela mer på grund av ett flertal missar som vi ej behöver nämna(han säger dock efter matchen att han själv inte är nöjd med sin match) gör att Sebastian Calinescu(den omtalade mittbacken) kliver in på forward. Detta stjärnbyte skall också utdelas då Sebastian snabbt efter att ha fått bollen på fötterna i ett farligt läge dunkar in den sista målet för Jarlaberg, 9-0 Jarlaberg o de va matchens sista spark.

Matchens 2 stjärnor delas idag ut till Hultman för ett hattrick och Wilson för mycket bra varierande anfallsspel som tillslut mynnar ut i 2 mål och 1 assist.

Matchen i sig kunde ha slutat med betydligt större siffror. Vi gör en bra första halvlek men i andra halvlek är vi nonchalanta och vi blir för egoistiska. Boo SK kommer på några farliga kontringar men det är ENDAST pga uselt ansvarstagande och hemjobb.

Med all respekt för Boo SK så hade denna match slutat 20-0 om inte mer om vi bara varit seriösa och gett 100% under hela matchen.

Vi tackar Boo SK och den mycket duktige domaren och ser framemot nästa match.

fre 25 sep 2015, 20:00 Jarlabergs IF - Boo SK 6 - 0